Om een bestelling te kunnen plaatsen moet je een aantal persoonlijke gegevens invoeren. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor je bestelling en worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt.

Levertijd & Bezorging

Verzendkosten
Bon Good rekent voor verzendingen binnen Nederland € 6,95 aan verzendkosten. Vooralsnog leveren we internationaal aan België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De verzendkosten voor deze landen zijn € 13 per pakket. Mocht je willen versturen naar een ander land, stuur ons dan een email op info@bon-good.com dan kijken we naar de mogelijkheden.

NB. Alle op de site genoemde prijzen voor producten of diensten zijn inclusief BTW. De kosten van verzending worden apart vermeld.

Levertijd & Bezorging
Je bestelling wordt doordeweeks binnen 24 uur gepakt en verzonden met PostNL. PostNL levert binnen 1 a 2 werkdagen, van maandag t/m zaterdag (m.u.v. feestdagen). Mocht je een spoedbestelling hebben, stuur ons dan een mailtje op info@bon-good.com.

Mocht PostNL er de eerste keer niet in slagen het pakket bij je thuis af te leveren, wordt het de dag erna nogmaals aangeboden. Lukt het dan ook niet om je bestelling af te geven, dan kun je het pakket bij het dichtstbijzijnde servicepunt ophalen. Je ontvangt van PostNL dan een melding, waar je het pakket kunt afhalen.

Als je bestelling wordt verstuurd, krijgt je een e-mail met een Track & Trace code van PostNL. Met deze Track & Trace code kun je de status van je bestelling opvragen.

Retourneren

Wil je een product retour sturen? Dat is geen probleem! Dit kan binnen een termijn van 14 dagen nadat jij het product hebt ontvangen. Stuur een e-mail naar info@bon-good.com met je ordernummer, de reden van retour en het product dat je wilt retourneren zodat we weten dat je retour eraan komt.

Het artikel dient in originele staat en verpakking – indien redelijkerwijs mogelijk – te worden teruggestuurd naar ons retouradres. Beschadigde en gebruikte producten kunnen wij niet retour nemen, net als producten die speciaal op maat zijn gemaakt. De verzendkosten voor retourzending zijn voor eigen rekening. We adviseren je om het verzendbewijs te bewaren. Hiermee kunnen wij het pakket traceren mocht het vertraging hebben.

Wanneer wij het artikel retour hebben ontvangen, krijg je van ons een bevestigingsmail en wordt de retour verder afgewikkeld. Indien je retour akkoord is bevonden, ontvang je uiterlijk binnen 14 werkdagen het aankoopbedrag terug op je rekening. Terugbetaling zal geschieden via dezelfde betaalmethode die is gebruikt voor de aankoop.

Alle retouren kunnen worden gestuurd naar:
Bon Good
Afdeling retouren o.v.v ordernummer
Sandbergstraat 21
1391 EK Abcoude
Nederland

Betaalmethoden

Bon Good accepteert de volgende betaalmethoden: iDeal, Visa, Mastercard, PayPal, Giropay (DE), Bancontact (BE) en Cartes Bancaires (FR). Voor het verwerken van de betaling, maakt Bon Good gebruik van de expertise van Mollie Online Payment Services. Zij voldoen aan de hoogste eisen die gesteld worden aan leveranciers van betalingsdiensten en dragen zorg voor een veilige transactie tussen jou en je bank. Je betalingsgegevens worden rechtstreeks door Mollie verwerkt en dus niet door Bon Good bewaard. Je bestelling wordt pas verzonden als wij de betaling ontvangen hebben.

Privacy

Om een bestelling te kunnen plaatsen moet je een aantal persoonlijke gegevens invoeren. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor je bestelling en worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt.
Lees voor meer informatie ons Privacy Policy.

Follow our journey here